dimarts, 7 de maig del 2013

Consigna 2.0 (ni claueta ni moneda)

Avui he utilitzar la típica consigna que et pots trobar a Seül. Les havia vist vàries vegades però fins ara no l'havia trastejat. Vaig a explicar com funciona.

Primer has d'escollir entre 'depositar' i 'retirar' (si tens algo deixat dins). Quan li has dit que vols deixar les teves coses la màquina et demana el número de telèfon. Oh! quant de temps sense que 'algo' del gènere femení (LA consigna) em demani el telèfon... Quan has escrit el teu número t'arriba un missatge amb un codi de quatre xifres que has d'introduir. Llavors apareix un esquema de totes les taquilles dient quines estan lliures i quines no. Quan has escollit la que vols has d'escriure un 'password' i repetir-lo, doncs la màquina et diu que no es fia de tu i vol comprovar-ho que t'ha quedat clar. Si ho has fet correctament s'obra la taquilla seleccionada i ja pots deixar les coses.

Per retirar les coses has d'escollir a la pantalla inicial que vols treure les coses i llavors, després de dir quina taquilla era la teva, has d'introduir el 'password' prèviament seleccionat. Si ho has fet bé la taquilla s'obre i ja pots agafar les teves coses. Si t'has equivocat de 'password' o l'has oblidat no sé ni vull saber que has de fer, però suposo que te la reenviarà al mòbil que has posat abans o algo així.


Abans només havia vist aquestes consignes al metro. La que he utilitzat avui estava al Museu d'Història de Seül (frisava per anar-hi i avui tenia unes horetes lliures). Després de deixar la carpeta i la bossa que portava m'he dirigint cap a dins més pintxo que en pantxo fins que el de seguretat de la entrada m'ha parat i m'ha dit: 'Mondays museum closed'. Estava, clar, si un dia tancaven havia de ser el que jo escollís (pensava que era els diumenges, doncs un museu que vaig anar posava que tancaven lo dia del sinyor...). Pel que només he utilitzat un parell de minuts la consigna, però ja se com va per la propera. Per sort, al voltant del museu hi havia monuments, escultures i estàtues i he pogut perdre una mica el temps per allà.

Aquí la gent sempre porta el carregador i alguna bateria extra al damunt (endollen el mòbil per tot arreu). A part de per ser uns addictes als 'smartphones' ja fan bé si per coses com aquestes has de fer-lo servir i no vols que t'agafi amb els pantalons baixats, vull dir, amb la bateria gastada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada