dijous, 6 de juny del 2013

Plats de mostra! Estic salvat.

Amb la dificultat relativa que té saber que menjar i el preu que tindrà el menjar als restaurants aquí, una cosa que m'ajuda bastant són les banderoles amb fotos i preus que tenen alguns restaurats a la paret exterior. A més sempre posen els millors plats o els més barats per a que t'animis més a entrar i normalment acabo menjant algo del que surt si entro per aquest motiu (sóc un facilón). Pero el millor i, que per a mi és del més útil, són els plats de mostra de plàstic. Ja havia llegit sobre el tema a Japó fa molt de temps i aquí no sabia que existien però els hi ha i jo encantat.

Menjars de plàstic a Japó

Aquests plats són una rèplica des que fan al restaurant. Tenen molt bon aspecte, fins i tot a vegades supera al de veritat (ja sabem que la propaganda sempre sembla millor que el producte, quina bona pintat tenen les hamburgueses del McDonalds als anuncis de la tele) i va molt bé per poder identificar que porta cada plat (s'esforcen en que apareixin als plasts de plàstic tots els ingredients tot i que després a les sopes està tot al fons jijijiji) i normalment ve indicat el preu al costat. Aquí podeu veure un parell d'exemples.
Un lloc curiós que vaig trobar i amb algo de bastanta utilitat, va ser en un centre comercial on tenien una planta plena de restaurants com en mòduls un al costat de l'altre. Al centre hi havia unes grans vitrines on hi havia un número ingent de plats de plàstic amb el nom, el preu i classificats per restaurants, així mirant a les vitrines escollies el plat que volies i ja sabies on anar.
Podeu llegir més sobre els plats de plàstic a Corea a:
Menjar de plàstic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada